مقاله لزوم مشارکت پلیس در برنامه ریزی شهری
چکیده
عدم مشارکت فعال پلیس در فرآیند برنامه ریزى شهرى یکى از معضلاتى است که هم اکنون پلیس کشور به آن مبتلا است و خود این مسأله باعث بروز یک سرى مشکلات از جمله مکان گزینى نامناسب اماکن انتظامى بدون توجه به سه فاکتور اساسى جغرافیا، جمعیت و جرم مىشود. ریشه هاى این معضل به نوع دیدگاه مدیران عالى ناجا و کشور باز می گرد دو این در حالى است که شهر مهم ترین محل انجام مأموریت هاى پلیس است. هدف از نگارش مقاله حاضر این است، که ضمن پرداختن به دلایل بروز این معضل، زمینه هاى مشارکت پلیس در برنامه ریزى شهرى احصاء و ذکر گردد تا از این طریق بتوان راه حل مناسبى براى خروج از این وضعیت طراحى و ترسیم نمود.
از این رو متمرکز کردن منابع، ایجاد فرصتهای مناسب برای شهرهای متوسط، کمک به شهرهای کوچک و مناطق روستایی و تدوین سیاستهای توسعه منطقهای، از جمله سایر موضوعات مورد بحث در این رشته میباشد.
هدف از آموزش این رشته، تربیت متخصصانی است که ضمن کسب اطلاعات فنی، روحیه پویایی را نیز در خود گسترش دهند. به همین دلیل این دوره نه تنها به آموزش دانش فنی میپردازد بلکه به فراگیری علوم اجتماعی نیز تکیه دارد تا توسعه اقتصادی و منطقهای به عنصری پایدار به نام توسعه انسانی، بدل شود. به عبارت دیگر این رشته به مطالعه عوامل مختلف که در آمایش سرزمین نقش دارند، میپردازد.
این عوامل عبارتاند از:
- سیاست
- اقتصاد
- فرهنگ
- جمعیت، مهاجرت و فضا
- محیط روستایی
- محیط شهری
- زیر بنا
- جامعه
- شیوههای برنامه ریزی
- تکنولوژی
برنامهریزی شهری، به دنبال مشکلات نشأتگرفته از انقلاب صنعتی مطرح شد؛ هرچند پیشینهٔ برنامهریزی برای شهر، به گذشتههای بسیار دورتر و شکلگیری نخستین تمدنهای بشری درمیانرودان، مصر و هند برمیگردد. دانلود تمامی فایل های شهرسازی، معماری، عمران به صورت رایگان از بهترین سایت تخصصی ایرانیان شهرساز