مقاله بررسی شاخص های برنامه ریزی شهری موثر در ارتقای امنیت زنان در فضاهای عمومی با رویکرد مشارکتی-موردی بخش مرکزی شهر تهران
چکیده
محله به عنوان یکی از مهم ترین عوامل هویت ساز شهری در گذشته ایران، محیطی مطلوب را برای شهروندان فراهم می ساخت. در این میان سرنوشت زنان ایرانی به دلیل شرایطی ویژه، به گونه ای عمیق تر با محله های شهری در هم گره خورده است.
با این حال، در بررسی سیر تاریخی عملکرد محله های شهری، فرآیند رو به افولی دیده می شود. چرا که عملکرد این کانون ها به تدریج تضعیف شده است.
زنان برخلاف گذشته از برنامه های شهری حذف شده و شهرها به محیطی کاملا مردانه تبدیل شده اند. حتی برنامه ریزی شهری جدید نیز از عهده رفع تضادهای عمیق موجود در شهرها بر نیامده است.
این مقاله، حاصل پژوهشی است که با استفاده از روش تحلیل محتوا، فرآیند هویت محله ای را از گذشته تا امروز ردیابی و جایگاه برنامه ریزی شهری جدید در تقویت هویت محله ای و جلب رضایت زنان را بررسی کرده است.
نتایج به دست آمده نشان می دهد که برای بهبود وضع موجود، توجه به الگوی بومی این سرزمین در ساختار شهرها بسیار ضرورت دارد. همچنین، ایجاد کانون های مشارکتی زنان برای فعال سازی محیط فیزیکی شهر، ایجاد و تقویت نظام محله محور در ارائه خدمات شهری و احیای فضاهای عمومی در محله ها، بسیار موثر خواهد بود. دانلود تمامی فایل های شهرسازی، معماری، عمران به صورت رایگان از بهترین سایت تخصصی ایرانیان شهرساز همچنین در تعریف خشونت روانی گفته شده است: «خشونت روانی هر رفتاری که به شخصیت، عواطف، احساس امنیت و غیره آسیب رساند» دانلود تمامی فایل های شهرسازی، معماری، عمران به صورت رایگان از بهترین سایت تخصصی ایرانیان شهرساز